Terug naar het overzicht


Stap 3: onderhandelen

Nu wordt het spannend. Bij het nemen van deze derde stap komt het volgende aan bod:

• het bepalen van kaders en voorwaarden voor de onderhandeling.
• het tactisch, rationeel, maar ook keihard onderhandelen over de prijs.
• het informeren naar de status van de onderhandelingen.
• het bespreken van een eventueel tegenbod.
• Het adviseren over en formuleren van een nieuw bod.

De praktijk: onderhandelen over uw droomhuis
Als u heeft besloten om een bezichtigde woning te kopen, bepaalt De Twentse Aankoopmakelaar samen met u de kaders en voorwaarden voor de onderhandeling. Op grond hiervan wordt samen met u een reŽel bod vastgesteld. Wij zullen vervolgens namens u het openingsbod uitbrengen. Dit bod zal mede afhankelijk zijn van gewenste transportdatum en eventuele roerende zaken die u al dan niet wilt overnemen. Wij zullen aan de hand van het kadaster, het NVM-uitwisselingssysteem, het archief van onze kantoren en - natuurlijk - onze jarenlange ervaring, een betrouwbare waardebepaling verrichten.

Gefundeerde waardebepaling
Onze gefundeerde waardebepaling versterkt de onderhandelingspositie. Een bieding kan door ons goed worden onderbouwd waardoor u uitermate sterk staat tijdens het onderhandelingsproces. Wij onderhandelen rationeel, niet emotioneel. De Twentse Aankoopmakelaar weet hoe hij dit traject moet doorlopen.

Veel ervaring
De Twentse Aankoopmakelaar heeft veel ervaring met het onderhandelen en weet als geen ander waar u rekening mee moet houden voor wat betreft prijs en voorwaarden. Uiteraard houden wij u van alle stappen op de hoogte; elk tegenbod leggen wij eerst aan u voor. Vanzelfsprekend adviseren wij u over het al dan niet formuleren van een nieuw bod.

Wilt u meer informatie of gratis een vrijblijvende offerte?
Neem dan contact met ons op.

Terug naar het overzicht